Вторият знак на Зодиака. Символизира силата на волята, постоянството, твърдостта, стабилността, конкретиката, упорството, издръжливостта, силата, чувствеността, формата, музиката, гласовите данни, постоянството в чувствата, природата, земеделието.

Положителни черти: Спокойни, приветливи, търпеливи, постоянни, практични, внимателни с парите, работохолици, отговорни, пестеливи, добри кулинари, любители на комфорта, чувствени, издигат в култ миналото.

Отрицателни черти: стиснати, инати, крайни традиционалисти, бавни, завистливи, ревниви, собственически настроени, материалисти, ограничаващи.es:

Елемент: Земя

Сезон: Пролет

Ден от седмицата: Петък

Цвят: Зелен и син

Планета: Венера

Символ: Бик

Скъпоценни камъни и метали: мед, аквамарин и смарагд

Числа: 2 и 6

Известни Телци: Алберто Моравия, Джейн Фонда, Уинстън Чърчил, Кайли Миноуг, Енрике Иглесиас, Джордж Клуни, Пенелопе Круз, Барбара Стрейзънд

За да се разбираш с тях: Не се противопоставяй на идеите им. Често ги кани да се храните заедно и ще се превърнат в перфектни съдружници.

Подходящи професии: Певци, музиканти, оратори, админстратор, счетоводители, градинари, парфюмери, еколози, агрономи, ветеринари, банкери, скулптури, ковачи, икономисти, кредитори.

Анатомично: Телецът управлява шията и гърлото, също и слуха, гласните струни, езика, устата и гласа.

Планета управител: Венера, която обикаля Слънцето за 243 дни и остава в един зодиакален знак приблизително около 25 дни. Символизира любовта, отношенията, хармонията, разбирателството, изкуството, красотата, притежанията и парите.

Телецът е вторият знак от Зодиака. След Овена и неговата първична реализация, символ на раждането, Телецът започва да изследва света във физическите му измерения. Затова за Телците са от първостепенно значение притежанията и физическите усещания. Обикновено са много чувствени, наслаждават се на охолния живот и физическите удоволствия, които откриват по пътя си.

Също както и бикът, Телецът работи много и целенасочено. Това е най-упоритият знак в Зодиака. Когато трябва да постигнат някаква цел, постоянството им помага да я финализират. Инати са и умеят да убеждават. В Зодиака, Телецът е противоположният знак на Скорпиона, знак на наследените притежания. Това показва, че Телецът се интересува от личните си придобивки, а не от чуждите. Телците често са пестеливи и егоисти, но също и много практични и стабилни. Управител на зодията е Венера – планетата, символ на любовта, красотата и удоволствието. Символизира радостта и оценяването на красивите неща. В негативен план склонността му към притежаване на луксозни предмети може да го доведе до крайности, когато реши, че даден предмет трябва да бъде негово притежание или пък да бъде възприеман от останалите като материалист. Венера управлява зодиакалните знаци Телец и Везни. И двете зодии притежават силен усет към красотата. Но докато Телецът се концентрира върху красивите предмети, Везните се фокусират върху красотата у човека.

Хората, родени под знака на Телеца са влюбени в културните ценности. Често са собственици на големи колекции от предмети на изкуствата, понякога те самите са хора на изкуството. Радват се на добри лични взаимоотношения и пълноценен семеен живот. Използват очарованието си за постигане на хармония и лична сигурност.

Елементът, определящ Телеца е Земята. Земните знаци са практични: склонни са да отговарят на света посредством реалистични методи, не обичат емоционалните реакции. Едно от най-големите му предимства е постоянството му и умението да постига резултати в начинания, които другите изоставят като трудни или досадни. Родените под знака на Телеца са изключително търпеливи. Добри работници са, амбициозни и услужливи към колегите. Заради свързаността им със земята, обичат да конструират, също така са добри градинари. Те са спокойни хора, като желанието им за физически удоволствия може да ги превърне в материалисти, но консервативността им ги прави практични и предвидливи.Понякога се фокусират върху постигането на добра позиция в обществото. Но въпреки привидния им инат, обикновено са толерантни и любезни, понякога и зависими от близките си.

През свободното си време, Телецът се наслаждава на дейностите на открито, които могат да ги доближат до земята. Обичат да се разхождат. Силни и мускулести, обичат да изпробват силата си. Усетът им към изкуствата ги води често в операта и в художествените галерии.

По отношение на любовта Телецът е верен, романтичен и ревнив.

Земните цветове са цветовете на Телеца и символизират спокойната му природа.

Голямата сила на Телеца е в постоянството и упоритостта му. Изключително продуктивни са, дори когато работата изглежда невъзможна. Най-стабилният зодиакален знак са.